Lezing 29 oktober 2015 over dyslexie: een handicap of een andere leerstijl?

Lezing over dyslexie: een handicap of een andere leerstijl?

Door Wim Bouman.

Locatie; Ontmoetingscentrum de Tiehof, Bakkerweg 4 Onnen.

Datum;  donderdag 29 oktober 2015

Entree; €5,=

Wim Bouman, een man met een controversiële kijk op wetenschap, deed bij ruim 300 kinderen onderzoek naar leerproblemen. Zijn uitgangspunt is dat mensen met dyslexie een andere leerstijl hebben. Hij heeft een manier ontwikkeld waardoor deze rechtsgeoriënteerde denkers wel kunnen leren en resultaten boeken.

Hij heeft hierover een boek geschreven: Krachtig Anders leren, waarin hij vertelt over die andere leerstijl en uitlegt waarom deze groep niet aansluit op de wijze waarop zij op school les krijgt met als gevolg dat zij onderpresteert.

Het vaststellen van problemen als dyslexie, dyscalculie, add, adhd, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit is niet moeilijk. Daarvoor een oplossing vinden wel.

Wim Bouman geeft informatie over lezen, schrijven, woordbeelden, spelling en rekenen, vormen van weerstanden die deze kinderen laten zien en op welke wijze ook sociaal emotionele problemen aangepakt kunnen worden.

Deze avond is een must voor ouders die hun kind beter willen kunnen begeleiden, voor leerkrachten en hulpverleners die deze kinderen beter willen begrijpen en effectief willen begeleiden voor onderwijswetenschappers en beleidsmakers die met open vizier willen kijken naar rechtsgeoriënteerde kinderen en hun onderwijsbehoefte.

Kijk voor meer informatie op www.krachtigandersleren.nl