Special Need Opvang

Special Need Opvang.
Regelmatig kom ik in contact met ouders bij wie de behoefte aan tijdelijke, speciale  zorg, aandacht of opvang bestaat. Hierbij valt te denken aan;
-ouders met een huilbaby
-ouders met een gehandicapt kind
-ouders met een ziek kind
Deze omstandigheden kunnen een behoorlijke impact hebben op het hele gezin, eventueel ook op andere kinderen in het gezin.
In dit soort “specifieke situaties”kan ik ondersteuning of zorg bieden in de vorm van “special need” – opvang. Ouders/verzorgers kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om een paar uur of dagdeel, iets te ondernemen met de andere kinderen of met het kind waar extra zorg voor nodig is. Even speciale aandacht, speciale zorg, speciale tijd, rust en liefde, gericht naar één kind waar in de dagelijkse situatie weinig tijd voor is.