Partnership met Unicef

Unicef heeft een opdracht: er voor zorgen dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft. Dit vindt Unicef de mooiste opdracht die ze kan krijgen.

Niets geeft meer voldoening dan alle kinderen geven waar ze recht op hebben. UNICEF helpt kinderen overal bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die er het slachtoffer van zijn geworden.

Waar een noodsituatie heerst, zijn wij. UNICEF is bij rampen en oorlogen direct ter plaatse en zorgt ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting. Ik draag Unicef een warm hart toe en wil dit ook door middel van mijn eigen praktijk uitdragen naar zoveel mogelijk andere mensen.

Al een aantal jaren ben ik  werkzaam als Jeugdvoorlichtster van Unicef en bezoek regelmatig scholen voor het geven van gastlessen. Daarnaast probeer ik me zoveel mogelijk in te zetten voor Unicef door bijvoorbeeld een stand te bemannen op Bevrijdingsfestivals, kaartverkoop op markten/in warenhuizen, etc. Tenslotte ben ik dit jaar wereldmoeder van Unicef geworden.

Heel graag wil ik ook met mijn praktijk “Bij Lian” een bijdrage leveren aan Unicef. Ik ben daarom met Unicef een partnership aangegaan voor kleine bedrijven. Dit betekent o.a. dat ik vanaf heden een donatiebox in mijn praktijk heb staan waar iedereen een kleine bijdrage in kan storten voor Unicef. Daarnaast maak ik per half jaar een bedrag vanuit mijn praktijk over aan Unicef. De ouders en kinderen die bij mij in mijn praktijk komen kunnen informatie over Unicef vragen/krijgen en – als ze het willen – een kleine bijdrage storten. Wie weet kan ik op deze manier zowel nog meer volwassenen als kinderen betrekken bij Unicef!

In mijn praktijk zal deze donatiebox direct in het oog springen door de mooie flyers en posters van Unicef.