Corona virus/corona maatregelen

Vanaf 16 maart zijn de scholen en de kinderopvang gesloten. Alleen de kinderen waarvan de ouders een cruciaal beroep hebben, mogen worden opgevangen.

Voor mijn praktijk betekent/betekende dit dat een aantal kinderen een tijdje geen coaching hebben gehad en dat een aantal kinderen niet in de opvang mocht komen. Na een tijdje van resetten en het wennen aan het thuiswerken, wilden en durfden toch een aantal kinderen de coaching sessie online aangaan. Dit is bij de meeste kinderen goed gegaan. Zo is toch de continuïteit bewaard gebleven en het contact onderhouden. Voor mijn gastouderschap betekent/betekende dit dat ik maar 2 kinderen mocht opvangen. Ondertussen bleef ik ook met de anderen in contact door filmpjes te sturen, boekjes digitaal voor te lezen en opsturen, facetimen, liedjes digitaal zingen, met Pasen een knutselwerkje en cadeautje brengen en ons nieuwe kindje filmen en op die manier aan de anderen te laten zien. Ook hier heb ik het contact met deze doelgroep onderhouden.

Daarnaast heb ik nieuw spel- en ontwikkelingsmateriaal gekocht waar de kinderen STRAKS zowel binnen als buiten kunnen spelen. Ook heb ik een nieuw kindje mogen begroeten die vanaf 23 april op de donderdag groep bij ons is. Online hebben we met de andere kinderen al kennis gemaakt.

Straks……dat betekent: vanaf 11 mei mogen de scholen en de kinderopvang weer beginnen!!!

De scholen moeten nog met een aangepast schema werken (halve groepen per dag) maar de kinderopvang mag weer ALLE kinderen opvangen.

IK/wij zijn daar HEEL ERG BLIJ mee! In mijn praktijk betekent dat, dat ik vanaf donderdag 14 mei ALLE KINDEREN WEER WELKOM mag heten!.