Corona en lockdown januari 2021

Tijdens de persconferentie van dinsdag 1 januari j.l. is aangekondigd dat de huidige lockdown met 3 weken wordt verlengd. De verspreiding van het coronavirus is onvoldoende afgenomen. En er heerst veel onzekerheid over het nieuwe Britse variant van het virus.

De overheid onderzoekt nog of basisscholen en kinderopvang op maandag 25 januari hun deuren volledig kunnen openen. Deze uitzondering zal worden gemaakt alleen als het veilig kan. Tot die tijd gelden de huidige maatregelen. Dat betekent dat de gastouderopvang open is voor kinderen waarvan de ouders een cruciaal beroep hebben.

We volgen de richtlijnen van het ministerie van SZW. Er is nauw contact met de Branche organisatie Kinderopvang. De meest recente informatie is te vinden op www.4kids.nl/corona

Voor mij betekent dit in de praktijk dat ik op dit moment ongeveer de helft van de kinderen kan/mag opvangen. Ik hou zoveel mogelijk contact met de ouders en de kinderen door – net zoals bij de vorige lockdown – af en toe te facetimen, digitale prentenboeken voor te lezen, een kaartje te sturen of af en toe een knutselwerkje op te sturen.

We hopen allemaal dat de opvang zo snel mogelijk weer veilig open mag voor alle kinderen.