Wie is Lian

Ik ben Lian de Jonge en werk ruim 30 jaar met veel plezier als leerkracht in het Basisonderwijs in de Gemeente Noordenveld. Omdat ik steeds vaker word geconfronteerd met kinderen met leerproblemen en ik het fantastisch vind deze kinderen verder te helpen, ben ik mij hierin gaan ontwikkelen.

Ik heb mijn Bachelor Pedagogiek gehaald aan de SPO te Groningen en twee modules (Leer- en Onderwijsproblemen en Gedrags- en Opvoedingsproblemen) van het schakeljaar orthopedagogiek aan de RUG van Groningen. Prachtige studies die veel verrijking en verdieping hebben gegeven. Daarnaast heb ik de Kernvisiecoachtraining “Krachtig Anders Leren” afgerond.

Deze laatste is gericht op basisschoolkinderen die vaak in beelden denken; de zgn. ‘beelddenkers’. Bij hen werkt herhaling van hetzelfde niet, maar moet de informatie op een – bij het kind passende – manier aangeleerd worden. Hiervoor wordt een aantal technieken toegepast, die zeer goede resultaten geven. Ik gebruik deze technieken ook in de dagelijkse onderwijssituatie, maar het meeste effect krijg ik als ik één op één met de kinderen kan werken. Daarom ben ik mijn eigen praktijk gestart zodat ik ieder kind individueel net dat extra stukje ondersteuning kan geven , waardoor het vol vertrouwen en geloof in eigen kracht weer verder kan.

 

IMG_4511