Baby Massage

Wat is er heerlijker dan samen met je baby te ontspannen en te genieten?

Massage heeft een positieve uitwerking op alle lichaamsfuncties, maar daarnaast bieden ze je kind het soort aanraking dat zijn huidje zo nodig heeft. En – nog veel belangrijker – het is een manier om aandacht en liefde te geven en je baby vertrouwen en een gevoel van eigenwaarde te schenken.
Aangeraakt, gestreeld, gemasseerd worden; dat is voedsel voor het kind. Voedsel dat net zo belangrijk is als mineralen, vitaminen, proteïnen: voedsel dat liefde is.
Effecten van babymassage:
Een op vertrouwen gebaseerde binding aan een vast persoon in zijn omgeving is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde ontwikkeling van de baby. Een toegewijde en liefdevolle vertrouwenspersoon schept de voedingsbodem voor een gezonde ontplooiing van de persoonlijkheid van het kindje, geeft vertrouwen en respect. Voor de baby is het van levensbelang dat de vertrouwenspersoon zijn bindingsgedrag beantwoordt. Binding komt tot stand met behulp van de zintuigen. Zonder zintuigen is binding helemaal niet mogelijk. Zintuigen vormen de binding tussen een mens en de wereld om hem heen.
Van alle zintuigen wordt de TASTZIN het eerst ontwikkeld en de manier waarop een baby wordt aangeraakt is bepalend voor zijn verdere leven. De HUID is ons vroegste en gevoeligste orgaan, ons eerste contact met de buitenwereld en belangrijkste bescherming. Bij de babymassage maak je op een heerlijke manier intensief contact met je kind! Het is zowel voor de ouder als de baby ontspannen en rustgevend.

Tevens bevordert het:
– de lichaamsgroei
– de spierontwikkeling
– de motoriek
– het functioneren van ademhaling, doorbloeding, spijsvertering en uitscheiding

Andere mogelijke effecten:
– De massage kan darmkrampjes verminderen
– Door rust en ontspanning ontstaat een regelmatiger slaapgedrag
– Bij baby’s die veel huilen kan het huilpatroon doorbroken worden
– Het lichaamsbesef wordt groter

De baby massage kan individueel of in een kleine setting ( 2 à 4) gedaan worden.

De cursus babymassage individueel bestaat uit 3x ongeveer 1,5 uur en kost €110,=
De cursus babymassage groep (2 à 4) bestaat uit 3x ongeveer 1,5 uur en kost €90,= (per deelnemer).

Neem vrijblijvend contact op!